Private accommodation
Apartments in Šilo
Pension Tina
Beaches
Interactive map
 
FAQ
How to book
Methods of payment
Terms and conditions
House Rules
 
Newsletter
 

Sign up for our newsletter and receive news and special offers!


 
Active vacation - Climbing
 
 
Rekreativno planinarenje po otoku Krku
 

Na otoku Krku je uređeno i obilježeno 300 km pješačkih staza. Posebno su atraktivne u proljeće i jesen pa u to vrijeme pozivamo sve ljubitelje prirode i zdravoga života na rekreativno planinarenje i upoznavanje šetnica otoka Krka koje smo pažljivo odabrali za Vas u sklopu trodnevnog boravka u našem pansionu.

U prostoru Dobrinjštine označeno je dvadesetak kilometara pješčanih putova. Kružnoga su toka pa polazište puta predstavlja ujedno i njegovo odredište. Obilježeno je osam kontrolnih točaka (Šilo, Žestilac, Gostinjac, Sveti Vid, Dobrinj, Gornja Hlapa, Županje) različite dužine obilaska pa se i zahtjevnost planinarenja prilagođuje grupi. Na ovih dvadesetak kilometara proći ćemo kroz zaštićene morske uvale, šilarsku uvalu Stipanjska, pitomi, plitki zaljev Soline, zaustaviti se uz ostatke rimske vile u Šilu, proći ćemo kroz mjesta Polje i Gostinjac, Sv. Vid, Klimno, Soline i Dobrinj.

Dobrinjski putovi dovest će nas do samostana časnih sestara i staračkog doma na prelijepom lokalitetu Zviranj, do vrijednih sakralnih i etnoloških zbirki; vidikovaca “Zemljine” nadomak dobrinjske place i zvonika s kojega se zvon razliježe preko čitave Dobrinjštine i šire, a potom do mitskog brežuljka Sv. Juraj (327 m).

Putovi vode šumskim područjem posebnoga šumskog pokrova. Ovdje raste hrast kitnjak (Quercus petraea), obični grab (Carpinus betulus), pitomi kesten (Castanea sativa), lipa (Tilia cordata), gorski javor (Acer pseudopatanus)... sve vrste koje rastu u kopnenim brdskim šumama, ali osim na Krku - niti na jednom jadranskom otoku.

Posjetit ćemo i najviši vrh otoka Krka, Obzovu (569 m), šesti po visini vrh hrvatskog otočja, kojeg je moguće dosegnuti s nekoliko odredišta u blizini mjesta Baška, a do vrha mogu doći i šetači koji se samo rekreativno bave planinarenjem. Sve što Vam je potrebno je udobna obuća i sportska odjeća te malo dobre volje i želja za uživanjem u prirodi. Obzova je humak na velikoj kraškoj zaravni, koju je tisućljetna nazočnost bure na ovim prostorima ogolila i podarila s puno škrapa i tek s nekoliko okruglih livada ograđenih suhozidom. Nezaboravan pogled s vrha koji se pruža na kvarnerske otoke i obalu doista treba doživjeti! Preporučujemo da sa sobom uzmete fotoaparat.

Dobrinjština je krajolik autohtone ruralne cjeline, etnološkoga nasljeđa, očuvanog okoliša, raznovrsnih biljnih zajednica, podzemnih krških fenomena (spilja Biserujka), zaštićenih uvala s ljekovitim blatom i ugodnom mediteranskom klimom.

 

PROGRAM PUTA


1. DAN

Dolazak i smještaj u apartmanima Pansiona Tina u poslijepodnevnim satima i piće dobrodošlice.
Slijedi vođena pješačka tura Šilo – uvala Soline – Šilo (trajanje oko 2 sata).
Nakon toga opuštanje uz večeru (posluživanje domaćeg specijaliteta - juha, šurlice s gulašom, desert) i zajedničko druženje u konobi pansiona Tina te noćenje.

2. DAN

Nakon doručka predviđena je vođena pješačka tura Baška – Obzova – Baška (ovisno o mogućnostima grupe, tura može trajati 4 ili 6 sati zbog mogućnosti odabira polazišne točke).
Predvečer provodimo uz pripremanje večere od ribe - peka ili grill (i mesa za one koji ne jedu ribu) i zajedničko druženje u konobi pansiona Tina nakon kojeg slijedi noćenje.

3. DAN

Nakon doručka predviđena je vođena pješačka tura putevima Dobrinjštine (ovisno o mogućnostima grupe, tura može trajati 4 ili 6 sati zbog mogućnosti odabira polazišne i odredišne točke).
Večera uz ugodno druženje s domaćinima te noćenje.

4.DAN

Doručak i povratak*.
*Napomena: Za četvrti dan je moguće u prijepodnevnim satima (ili drugi i treći dan u popodnevnim satima) organizirati panoramsku vožnju brodom Šilo – Klimno – Rudine (razgledavanje špilje Biserujke) .

 

Paket aranžman uključuje:
• Smještaj u apartmanima pansiona Tina
• Piće dobrodošlice – domaća rakija
• Polupansion – doručak, večera
• 2 Lunch paketa
• vođene šetnice po Dobrinjštini i vođeno rekreativno planinarenje do Obzove.

Duljina trajanja: 4 dana (3 noćenja)
Period u kojem se aranžman može realizirati: travanj, svibanj, lipanj, rujan, listopad, studeni

Cijena po osobi: 75,00 EUR-a ili 550,00 Kn
Cijena za panoramsku vožnju i ulaznica za spilju Biserujku: 20,00 EUR-a po osobi ili 150,00 KN
Navedene cijene vrijede za grupu od minimalno 15 osoba te koje koriste vlastiti prijevoz.

NAPOMENA: Za svaki paket aranžman moguće je organizirati duži ili kraći boravak ovisno o mogućnostima grupe. Ukoliko gosti žele boravak od 7 dana u apartmanima "Tina" uključujući neki od naših programa (ribarenje, ronjenje ili rekreativno planinarenje) cijena se obračunava po cjeniku za noćenja i polupansion koji nisu uključeni u dane kada se organizira predviđeni program, a za sve promjene možemo se naknadno dogovoriti.

 
 
ACTIVE VACATION
 
 
 
 
   
Web design: ENiGMA

   
Web design: ENiGMA